Svenskt mode

Vad säger dina kläder om dig?

Kläder och accessoarer är ett sätt att uttrycka sig. Och även om du inte riktigt tänkt på dina plagg på det viset kommer det alltid finnas personer som drar slutsatser om dig utifrån det du väljer att bära. Så vad säger dina kläder om dig? Man behöver inte vara en modeexpert för att inse kopplingen mellan hur någon ser ut och hur andra uppfattar dem. Folk vi ser på gatan men aldrig träffat kan vi ju inte analysera på något annat vis än det visuella. Och det är något vi gör mer eller mindre reflexmässigt.

De plagg du tar på dig på morgonen kommer därför vara något som andra kommer att använda för att skapa en bild i deras huvud om vilken sorts person du är. Och det gäller allt möjligt från hur säsongsenliga dina kläder är till vilka färger du har på dig. Kläder har så klart även en förmåga att uttrycka sina egna meddelanden också genom text och bild. Du kanske bär kläder som meddelar om allt från ditt intresse för kryptovalutor till en artist du verkligen gillar eller ett lag du hejar på i någon sport.

Sådana plagg är nog det snabbaste sättet att berätta något om dig själv för omvärlden utan att behöva säga ett enda ord. Men det kan också hända att de som ser dem lägger väldigt stor vikt vid det för dig som person. Även om det är helt undermedvetet.