Svenskt mode

Vad gäller 2020 för streetwear?

Streetwear modetrender under detta året har hittills influerats mycket av streetwear-modet på 90-talet. Träningsbyxan har återigen blivit inne att bära såväl som på stan som på arbetet.

Crop tops har gjort en comeback och det är inne att blanda olika material med lager-på-lager-metoden. Oversize och det mer androgyna modet är tillbaka med bland annat boyfriend-jeansen , trasiga byxor liksom stora tröjor och skjortor samt vida byxor.

Stora loggor, färgstarka plagg och huvudbonader

Collegetröjor och hoodies med mycket färger, mönster samt blockfärger är tillbaka – även denna trend är influerad av 80- och 90-tal. Influenserna kommer återigen från skate-, surf- och hiphop-kulturen. De mest utmärkande dragen för streetwear 2020 är casual med mycket tyg, mycket vidd och plats i kläderna samt mycket färg och mönster. Även mössan i olika tappningar, exempelvis sotarmössan, hiphopmössan eller kepsen är populära. 

Secondhand

Streetwear har alltid handlat om att komma undan de allra största modetrenderna, att undvika det kommersiella modet och att hitta en unik och avslappnad stil som passar bättre in på gatan än i modertidningarnas reportage. Att handla secondhand har därför alltid varit populärt inom streetwear-kulturen och är därför fortfarande ett populärt sätt att finna unika plagg på. Att handla streetwear secondhand är dessutom enklare än någonsin då många butiker säljer secondhand online.