Svenskt mode

Armbandsuret – vår mest grundläggande accessoar?

Armbandsuret skulle nog kunna sägas vara essensen av en herraccessoar. Från att ha varit ett alltigenom funktionellt föremål som främst fanns där för att visa tiden har det numera tagit steget till att bli ett designobjekt av rang. Och även om funktionen finns kvar där blir det idag allt viktigare för oss att välja ett armbandsur som passar väl ihop med vår stil i övrigt.

Klassiskt eller sportigt?

De flesta män har idag fler än ett armbandsur vanligen ett som går mer åt det klassiska hållet och ett som är sportigt. Om du bara vill köpa ett enda får du göra en avvägning för vilket av de två som du oftast har användning för. Generellt sett kan du även bära ett sportur till kostym men kanske inte vid de mest formella eller allvarliga tillfällena.

Minimalism som gör intryck

Många armbandsur i klassisk design har även de en hel del spännande funktioner inbyggda. Men dessa syns inte på samma sätt som hos funktionsuren som tål dykning och annat. Om detta inte har något värde för dig kan du dock även välja en mer avskalad variant som kanske snarare utmärker sig genom minimalism och vackra material av hög kvalitet.