Svenskt mode

Tillfällen att bära slips

Slips är kanske inte något som en man bär ofta. Vissa kanske har ett yrke där det hör till att vara välklädd och slips är ett måste. De flesta kanske endast bär slips vid speciella tillfällen. Det kan vara på ett bröllop man är bjuden till eller en mer ledsam tillställning som begravning. För det mesta så är det vid högtidliga tillfällen som man väljer att bära slips.

Bröllop och begravning

Det finns slipsar i alla de utföranden och helt klart så väljer man som man själv önskar med vid exempelvis bröllop så är färgen grå och mörkblå de vanligaste slipsfärgerna som används. Det går naturligtvis att använda sig av andra färger också. Se då till att matcha din outfit mot färgen på din slips med en näsduk eller annan accessoar i samma eller liknande färg. På begravning så är det svart slips som används om du inte är närmast sörjande så är det brukligt med vit slips.

Student och högtidliga tillfällen

Vid högtidliga tillfällen som exempelvis studenten så kanske man ska använda sig av slips. Om man ska bära kostym så ska man naturligtvis också bära slips. Det finns egentligen ingen direkt klädkod på vilka färger eller vilket material som din slips ska ha utan det står dig fritt att välja. Det kan vara en färgglad slips med mycket mönster eller någon enfärgad slips som ändå står ut i massan. Se till att köpa en slips som du känner dig bekväm med. En sommarslips i blå nyans är något som alltid fungerar på en student.