Svenskt mode

Svenskt mode 2016

Sommaren har varit sen i år men hösten har nu smugits sig på, därför tänkte vi kort ge några riktlinjer för hur du ska klä dig i höst. De flesta höstplaggen har redan packats upp i butikerna så det är på tiden att se om något måste kompletteras i garderoben för att passa in i modet i höst.

Rymliga plagg

En hållpunkt i höst är att satsa på rymliga plagg. Dessa plagg ska vara kopplat till naturen och får gärna gå i dova naturfärger i material som ull, stickat och med inslag av fjädrar. Plaggen får gärna ha stora huvor eller många fickor för att se avslappnade och naturtrogna ut. Tänk att avspegla övriga trender 2016, värna om miljön och satsa på hållbarhet och funktion.Rymlig klänning

Sportinspirerande plagg

Det har tidigare i år varit mycket fokus på sportinspirerande plagg och så kommer det att förbli under hösten. Satsa på plagg med funktion som fortfarande är komfortabla och rymliga. Här kan färger som mintgrön, puderrosa och syrenlila finnas med på färgpaletten.

Fjädrar

Fjädrar är något som verkligen är på tapeten 2016. De återfinns både inom inredning, så som mode. Fjädrarna kommer att finnas med i alla möjliga format. I kläderna, på hattar och även på accessoarer. Fjädrarna får gärna både vara i naturfärger som beige och brunt men även i färger som turkost och mintgrön.

Fjädrar i håret