Svenskt mode

Rätt badkläder för olika kroppsformer

bikinisAtt välja badkläder är inte alltid det lättaste då det som passar vissa kanske inte alls passar dig. Ett besök i de vanligaste modeaffärerna kan driva vem som helst till gråt om du inte tillhör den tilltänkta målgruppen med perfekt kropp.Före det första är vi alla skapta olika. En del är smala och långa medans andra kan vara korta och rundare. Variationerna på våra kroppar är nästan lika många som vi är människor på jorden och därför är det bra att ha lite kroppskännedom för att slippa prova plagg som inte smickrar din kropp.För den kurviga kroppen finns ett stort utbud online, likväl som du kan hitta butiker som har badkläder för de slankare. Med lite riktlinjer behöver provning och inköp inte bli en besvärlig fråga utan kan flyta på och vara roligt.Så vilken kroppsform har du?

  • ÄppleDu är rundast runt mittsektionen och saknar definierad midja.Välj en mönstrad eller mera bredd på underdel, för att ge en illusion av bredare höfter. Undvik överdelar som ger dig större byst som bandeau och välj gärna enfärgat upptill.
  • TimglasIdeal kroppen med större byst, smal midja och breda höfter.Välj ett helt sett, matcha över och underdel. För den stora bysten kan du med fördel välja en överdel med bygel.
  • PäronDu har breda höfter, smal midja och liten byst.Välj plagg för att balansera upp kroppen. Överdelen kan med fördel vara bandeau eller halterneck. Snören i sidan på höften kan verka minskande liksom en mörkare färg och en smalare trosa.
  • KolumnDu har en rak kroppsform utan tydlig midja.Välj plagg som skapar former. Halterneck och bandeau ger illusion av en fylligare byst och en underdel med rosett ger form till höften. Välj gärna baddräkt med utskurna delar som går ihop på magen för att ge en illusion av midja.