Svenskt mode

Mobiltrender – det nya inom svenskt mode

Att mobilen är en het accessoar 2015 är nog inget nytt. Mobilen är hetare än aldrig förr och den har de senaste året skjutit i höjden på popularitet. Vi ser stora kändisar skylta med deras mobiler och det gäller framförallt att ha både de rätta tillbehören samt den senaste telefonen.

Selfies

Ingen har nog idag undgått att selfies och groupies är något som är på tapeten för alla med en mobil. Du ska idag gärna lägga ut bilder i dina sociala medier där du poserar, antingen själv eller med någon framför mobilkameran. Idag finns till och med en låt om selfies och groupies. Är du personen som tar många selfies, eller om du vill börja med det, finns det idag en selfiestick, eller selfiepinne, du kan köpa för att få mobilen i den bästa vinkeln.

Selfie

Wearables

Detta är är verkligen året då samtliga mobiltillverkare satsat på att ta fram tillbehör för att kunna kommunicera med mobilen. Här finns produkter som armband, glasögon eller klockor. Den största lanseringen 2015, som nog många uppmärksammat är Apple iWatch.

Snygga fodral och skal

Ett måste för mobilen 2015 är att pryda den med ett snyggt skal eller fodral. Något som blivit mycket populärt just 2015 är att satsa på ett fodral som du kan ha dina betalkort och pengar i. Ett så kallat mobilfodral. Dessa finns idag i många olika utföranden och stilar. Till och med kända märken som Michael Kors och Louis Vuitton ha hakat på trenden och du kan få riktigt exklusiva skal att visa upp.

mobil-case

Powerbank

I och med att mobilen blivit ett dagligt använt föremål, där appar av olika slag är igång större delen av dagen, så förbrukas strömmen fort i mobilerna. Ett sätt att förhindra detta är att stänga ner appar då man inte använder dom. Det ligger ofta appar och går i bakgrunden och de förbrukar strömmen även i det läget. Förbrukar mobilen trotts detta en hel del ström, kanske helt enkelt för att du använder den mycket, ja då kan det vara läge att ha en uppladdad powerbank i din närhet. Den här smarta uppfinningen agerar batteri och kan, beroende på storlek, ladda upp din telefon upp till ett par gånger. De är dessutom små och lätthanterliga och passar så väl i handväskan som i fickan.

Trådlösladdning

En av de nyare laddningsmöjligheterna är den trådlösa. Samsungs mobiler, som Galaxy S6 har denna funktion inbyggd och tillbehör till andra mobiler som gör denna funktion möjlig, har börjat komma ut på marknaden. Butiker som till exempel IKEA har anammat den nya tekniken och säljer exempelvis lampor med inbyggd trådlös laddningsplatta.