Svenskt mode

Läder och mode

Läder och skin är ett material som så många andra regelbundet har gått fram och tillbaka i popularitet. Åter igen är det dock på tapeten och nedan listar vi de självklara läderskapelserna alla bör ha ett exemplar av.

Skinnjackor

En skinnjacka håller rätt skött otroligt länge och bör ses som en investering att hålla, förhoppningsvis hela livet ut. Det är därför klokt att inte välja en allt för billig jacka då lädret då ofta både ser billigt ut och åldras än sämre. Om man inte har pengarna att lägga på ett dyrare alternativ så skall man utan tvekan hålla koll på second hand där man kan göra riktigt stora klipp. Även lite mer kantnötta exemplar kan nämligen med rätt vård se ut att vara så gott som nya. Många föredrar dessutom de mer slitna varianterna då det ger plagget karaktär.

Plånböcker

En läderplånbok är kanske den lädervara som absolut alla borde ha. Dessa behöver inte kosta en förmögenhet och är så gott som alltid ett stort steg upp från sina tyg eller metallbaserade syskon. Bara för att de är gjorda i samma material betyder inte det att det saknas variation.

Armband 

Armband i läder är en tidlös accessoar som kombinerar stil och hållbarhet. Med sitt naturliga utseende och mjuka känsla är de perfekta för att komplettera olika outfits. Det är bara att titta på det utbud som finns ute i butikerna idag och hur de varierar i färg och design.

Väskor

Läderväskor kan precis som skinnjackor vara en riktig livsinvestering. Vissa väsktillverkare erbjuder till och med hundraårs garanti på sina produkter. Har man riktigt tur så kan man åter igen även som för skinnjackorna hitta ett bra exemplar på second hand.