Svenskt mode

Hårmode i höst

Page, snaggat eller svallande lockar, vad är den rätta frisyren hösten 2015? Vi har kollat runt lite på de senaste visningarna och kommer här med några tips på hur du kan fixa ditt hår i höst.Det första som är på tapeten, något som vi verkligen gillar, är att det gäller att hitta rätt frisyr till rätt person. Bara för att en frisyr är modern är det långt ifrån alla som passar i den. Det gäller att känna sig snygg och bekväm i sin frisyr. Frisyren och stylingen speglar både personlighet och stil, en stil som överensstämmer med det övriga.

Rätt frisyr

Vi börjar med att utgå ifrån vilken ansiktsform du har. Olika ansiktsformar passar olika frisyrer och det gäller att hitta den frisyr som just passar din ansiktsform bäst.

  • Oval ansiktsform – Många försöker att eftersträva denna ansiktsform eftersom den är lätt att arbeta med. Denna ansiktsform passar i de flesta frisyrer och den har en fin symetri.
  • Avlång ansiktsform – När man har denna ansiktsform är det bra att försöka bredda ansiktet för att få en balans. Undvik mittbena så du inte förstärker ansiktsformen. Satsa istället på snedbena eller lugg.
  • Rund ansiktsform – En rund ansiktsform är mjuk i formen och därför är det viktigt att inte klippa sig i en för hård frisyr. Satsa på mjuka linjer och välj gärna en mittbena för att smalna av ansiktet något.
  • Rektangulär ansiktsform – Denna ansiktsform är, till skillnad från den runda, ganska kantig. Försök därför att kompensera med volym på längderna, gärna lockar, för att mjuka upp. En alltför rak och platt frisyr gör att ansiktet framhävs för mycket.

Korta frisyrer

Korta frisyrer är helt rätt för i höst och de får gärna andas maskulinitet. Ett kort hår är smidigt att sköta och går fort att forma och styla. Asymmetri och lugg är helt rätt för i höst så vill du förnya din korta frisyr är det något att satsa på. De färger som gäller för i höst är jordnära toner, gärna lite mörkare när det går mot hösten. Satsa gärna på stylingprodukter som ger ett snyggt matt utseende och som framhäver några solblekta toppar.

Långa frisyrer

Långt hår är något som varit populärt länge nu och som fortfarande är helt rätt. Satsa på ett tjockt och välmående hårsvall, gärna med stora lockar. Ett långt hår går också att sätta upp i otaliga frisyrer där flätan och knuten mitt på huvudet är helt rätt i höst. Även på dessa hår är det jordnära toner som gäller och dessa kan gärna färgas in i en snygg ombre-färgning. Har du inte långt hår idag men är sugen, finns det idag många bra produkter på marknaden, som kan ge dig extra längd och volym.