Svenskt mode

Badmode 2016

bikiniVåren är här och med så nalkas sommaren och dess härliga värme med långa varma kvällar och underbara grillningar och sköna baddagar. Men som med alla säsonger så förändras modet från år till år.

Dammodet

Bikini modet i år tar på sig ränder i starka färger, det finns även en trend om att ha ett mer blommigt mönster. Själva stilen på bikinidelarna varierar, allt ifrån den mer standardiserade modellen av briefs och enkel top till toppar som ser ut att vara mer av en väst eller high waist underdelar. Själva trenden med randigt har spridit sig till olika tolkningar där man baserar modet med både snören och band. Enligt Petra ifrån petra.metromode.se så kan det inte vara en fel idé med att göra om en baddräkt med “inbyggd sarong” till ett midjebälte, ser både snyggt ut och är lite annorlunda.

Herrmodet

När det kommer för herrar så är modet för en typ av kombination av boxer och gympashorts i enkla ljusa färger eller fotomotiv av olika vattenrelaterade sammanhang, som surfing och tropiska badstränder. Några utav designerna som finns för männen är att istället för snöret så har man två spännband, en på vardera sida. Sportmodet håller sig rätt så neutralt, det sticker inte ut lika mycket som vanligt mode. Dock finns det även undantag där också. När det kommer till storleken på årets badbyxor så tycks det luta åt en aning kortare ben än tidigare år. Istället för att låta benen gå ner till knäna eller sluta strax ovanför utan istället så slutar årets badbyxor ungefär halvvägs ner för låren.